Meester de regels van padel

Speel op onze prachtige banen in Rijnsburg!

Verfijn je spel met een diepgaand begrip van de padelregels

Welkom op de spelregelpagina van onze padelvereniging! Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om de regels van padel te begrijpen en te genieten van dit spannende spel. Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld op een rechthoekig veld omringd door glazen wanden. We zullen je een overzicht geven van de belangrijkste spelregels, zodat je goed voorbereid bent wanneer je de baan op gaat.

Padel

In padel speel je met teams van twee spelers. Samen vorm je een team en werk je samen om je tegenstanders te verslaan. Het is een dynamisch spel vol snelle bewegingen en strategische zetten.

Bij padel krijg je één kans om de bal te laten stuiteren voordat je deze terugslaat. Dit betekent dat je goed moet anticiperen en de juiste timing moet hebben om de bal met precisie te raken. Het draait allemaal om controle en het slim gebruiken van je kracht.

Puntentelling

In padel wordt de puntentelling weergegeven als 15, 30, 45 en game. Bij elk gewonnen punt stijgt je score, beginnend bij 15. Na het behalen van het eerste punt, gaat de score naar 30. Bij het tweede punt komt de score op 45 te staan. En als je nog een punt wint, win je de game.

Het team dat als eerste zes games wint, met een verschil van minimaal twee games, wint de set. Bij een gelijke stand van 6-6 wordt er een tiebreak gespeeld. Het team dat als eerste zeven punten behaalt, met een verschil van minimaal twee punten, wint de tiebreak en daarmee de set.

Service

Bij padel wordt de service altijd onderhands uitgevoerd. Het begint met de server die zich achter de servicelijn opstelt, aan de rechterkant van het speelveld. Het doel is om de bal diagonaal over het net te serveren naar het servicevak van de tegenstander.

Voordat de service wordt uitgevoerd, moet je ervoor zorgen dat je binnen de servicelijn blijft en de bal onderhands raakt. Het is belangrijk om de bal correct te serveren, met de juiste hoogte en snelheid, om de tegenstander uit balans te brengen.